Vizsgák

Graduate Admission Tests

Graduate Admission Tests

Az amerikai felsőoktatási intézmények tekintettel arra, hogy a világ minden tájáról fogadnak hallgatókat, egységes felvételi vizsgák letételét kérik a hozzájuk jelentkezőktől. Ezeket a vizsgákat az öt kontinens számos országában, így Magyarországon is le lehet tenni.

Nyelvi követelményként a TOEFL iBT (internet Based Test)-et állítják Undergraduate és Graduate szinten egyaránt, a 0-tól 120-ig terjedő pontskálán a leggyakrabban 80-100 pontos teljesítményt várva. Az intézmények minden esetben maguk határozzák meg az általuk elvárt pontszámot.

Regisztrálni a www.toefl.org website-on lehet egy online profile létrehozásával. Javasoljuk, hogy a felhasználói nevedet és jelszavadat jól jegyezd meg, mert a vizsga után pontszámaidat is ezen a profile-on tekintheted majd meg először.

A vizsgáról további információkat a www.toefl.org website-on, illetve az EducationUSA Tanulmányi Tanácsadó Központokban találsz, ahol felkészülésedet is segítik.

Standardized Admissions Tests Chart for Graduate Application

Standardized Admissions Tests Chart for Undergraduate Application

Undergraduate tanulmányokhoz követelmény az SAT, vagy az ACT vizsga, melyek az amerikai érettségi vizsgáknak tekinthetők. Feltétlenül figyelni kell arra, hogy az általad kiszemelt intézmény melyiket fogadja el. Abban az esetben, ha mindkettőt, Tiéd a választás. Az elvárt SAT ill. ACT pontokról az egyetemek honlapján tájékozódhatsz, tekintettel arra, hogy ezt is intézménye válogatja. Felkészülésedhez segítséget az EducationUSA Tanulmányi Tanácsadó Központokban találsz, a vizsgákra pedig a honlapjukon keresztül lehet jelentkezni.

SAT: www.collegeboard.com

ACT: www.actstudent.org

Graduate tanulmányokhoz az egyetemek a GRE teszt letételét kérik, illetve üzleti, pénzügyi területen a GMAT a felvételi követelmény. Az egyetemek honlapján tájékozódhatsz, hogy pontosan hány pontos vizsgát tekintenek sikeresnek.

Felkészülésedhez segítséget az EducationUSA Tanulmányi Tanácsadó Központokban találsz, a vizsgákra a honlapjukon keresztül lehet jelentkezni.

GRE: www.gre.org

GMAT: www.mba.com

A Website for Teachers and Learners of English As a Foreign Language Abroad: americanenglish.state.gov